ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND;

Το Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND αποτελεί έναν ιδανικό, ήσυχο και ευχάριστο χώρο μελέτης. Τα παιδιά έρχονται στο χώρο μελέτης με τα βιβλία για τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Εδώ μελετούν όλα τους τα μαθήματα και φεύγουν διαβασμένα και έτοιμα για το σχολείο. 

Το παιδί μου θα μελετάει μόνο του ή μαζί με άλλα παιδιά; 

Το παιδί σας ασχολείται με τα μαθήματα που έχει για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Κοντά του βρίσκεται πάντα ο εκπαιδευτής του,ο οποίος θα του εξηγήσει το κάθε μάθημα, θα το βοηθήσει να διαβάσει και να κατανοήσει κάθε μάθημα και στο τέλος θα το εξετάσει για να επαληθεύσει ότι το έμαθε.

Οι εκπαιδευτικοί μας δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο να μάθει το παιδί να σκέφτεται και να οργανώνει το διάβασμα του. Θα αποκτήσει δυνατές συνήθειες και πρακτικές μελέτης που θα του φανούν χρήσιμες σε όλη του τη ζωή.

Τι γίνεται αν το παιδί μου έχει προηγούμενα κενά; 

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! Οι εκπαιδευτικοί μας εντοπίζουν όποιες αδυναμίες και όποια μαθησιακά κενά έχει ο μαθητής και με ατομική βοήθεια και πρόγραμμα, ο μαθητής θα καλύψει τα κενά του ώστε να μπορέσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Το παιδί μου δεν έχει την άλλη μέρα σχολείο ή έχει τα ίδια μαθήματα λόγω εκδρομής ή για άλλους λόγους. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; 

Tο πρόγραμμα του Εργαστηρίου Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND συνεχίζεται κανονικά. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να επαναλάβουν τις βασικές έννοιες στα κυριότερα μαθήματα όπως τη γλώσσα, τα μαθηματικά, την χημεία, τη φυσική, τα αρχαία και τα νέα ή να καλύψουν τυχόντα προηγούμενα κενά (ανάλογα με την τάξη τους και την ηλικία τους).

Είναι το Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND  ιδανικό για τον εργαζόμενο γονέα; 

Ασφαλώς! Στο Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND το παιδί σας θα διαβάζει σωστά και θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένο καθημερινά για το σχολείο. Εσείς απλά αφιερώστε τον ελεύθερο χρόνο σας σε άλλες δραστηριότητες με το παιδί σας.

Πώς μπορώ να ελέγχω την καθημερινή δουλειά που κάνει το παιδί μου;
Είναι δικαιολογημένη η αγωνία σας! Αλλά το Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND εγγυάται ότι θα την εξαλείψει! Τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν την επιλογή σας. Εξάλλου, θεωρούμε δεδομένη τη συνεργασία μας για να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με όλους τους γονείς. Είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας, τηλεφωνικά ή σε κάποια συνάντησή μας.

Τι περισσότερο προσφέρει το  Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND  που δεν μπορώ να προσφέρω εγώ σα γονέας;

Μπορείτε να είστε ήσυχοι και σίγουροι ότι το παιδί σας θα διαβάζει σωστά για το σχολείο. Έτσι, τις επόμενες ώρες της ημέρας θα μπορείτε να τις χαρείτε με το παιδί σας χωρίς το άγχος του διαβάσματος. Εξάλλου με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης, την εξειδίκευση σε όλους τους τομείς, και το κυριότερο, τις αλλαγές στην διδακτέα ύλη, αρκετοί είναι οι γονείς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Σίγουρα θα βλέπετε ότι άλλα κάνατε εσείς σαν μαθητές και άλλα κάνουν τώρα τα παιδιά. Στο Εργαστήρι μπορείτε να είστε ήσυχοι και σίγουροι ότι το παιδί σας θα διαβάζει σωστά για το σχολείο. Έτσι, τις επόμενες ώρες της ημέρας θα μπορείτε να τις χαρείτε με το παιδί σας χωρίς το άγχος του διαβάσματος. Εξάλλου με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης, την εξειδίκευση σε όλους τους τομείς, και το κυριότερο, τις αλλαγές στην διδακτέα ύλη, αρκετοί είναι οι γονείς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Σίγουρα θα βλέπετε ότι άλλα κάνατε εσείς σαν μαθητές και άλλα κάνουν τώρα τα παιδιά.

Όλο το προσωπικό μας αποτελείται από πτυχιούχους καθηγητές και δασκάλους με εμπειρία και πρακτική εξάσκηση. Έτσι το παιδί σας το εμπιστεύεστε σε σίγουρα και ικανά χέρια.Στο Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLANDτο παιδί σας όχι μόνο θα προετοιμάζεται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, αλλά κυρίως θα προετοιμάζεται σωστά.

Πως θα βοηθηθεί το παιδί μου αν έχει μαθησιακές δυσκολίες (διάσπαση προσοχής, δυσλεξία, υπερκινητικότητα, μαθησιακά προβλήματα, κλπ); 

Αν και τα παιδιά αυτά είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα ευφυή, για τη μελέτη των μαθημάτων τους απαιτείται εξειδικευμένη προσέγγιση, ανάλογη με το είδος της δυσκολίας, όπως και εκπαίδευση «ειδικής αγωγής». Όπως είναι φυσικό στο Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND έχουμε προνοήσει για τέτοιες περιπτώσεις μαθητών. Πάνω απ’ όλα όμως στα παιδιά αυτά προσφέρουμε αγάπη και κατανόηση γιατί αυτά τους χρειάζονται περισσότερο.

Απατείται ατομικό πρόγραμμα μελέτης. Με ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμοσμένες ασκήσεις, εξηγούμε το κάθε μάθημα στο μαθητή και υπογραμμίζουμε τις σπουδαιότερες έννοιες. Με στοχευόμενες ερωτήσεις επαληθεύουμε τις γνώσεις του μαθητή.

Ειδικοί παιδαγωγοί και παιδοψυχολόγοι

Το Εργαστήρι Σχολικής Μελέτης GLOSSOLAND συνεργάζεται  στενά με ειδικούς παιδαγωγούς και παιδοψυχολόγους για την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών.